miércoles, 28 de abril de 2010

COMPLEMENTS SALARIALS POLICIA LOCAL, CAPS SINDICALISTES.

COMPLEMENTS SALARIALS

L'última entrada del blog, feia referencia a la despesa dels complements salarials dels anys 2007 i 2008 de la Policia Local de Calafell. És de suposar, que després les denúncies de treballadors del consistori i les publicacions de periodistes en els mitjans de comunicació, on tornaven a fer públic diferents " trapos sucios de nuestro magnífico Ayuntamiento", es va decidir aprovar en una única Junta de Govern Local els complements salarials "PLUSOS" que s´hauran de sumar mensualment en les nòmines de cada un dels Policies Locals. En la part inferior de l'entrada teniu la publicació de l'acta nº 4 de la Junta de Govern Local celebrarda el dia 28 de febrer del 2009. Si ho preferiu, podeu clicar a l'enllaç de la web de l'Ajuntament on es publica certa informació institucional encara que van deixar de publicar-la, fa més d'un any.
En el punt nº 20 de l'acta, S'APROVA:

- COMPLEMENT DE PRODUCTIVITAT........347.604,00 (sense Seguretat Social)
- COMPLEMENT DE NOCTURNITAT...................15,00 € per nit
- COMPLEMENT DE DISPONIBILITAT...........1.200,00 € anuals x policia
- COMPLEMENT DE ROTACIÓ.....................1.800,00 € anuals x policia
- COMPLEMENT UNITAT ESPECIALITZADA DE SUPORT:
 *Unitat Administrativa..............1.800 € anuals x persona        
 *Unitat de trànsit i at. Ciutadà...5.916 € anuals x policia (275 h anuals max)   
  *Unitat de Policia Administrat...11.400 € anuals x policia (500 h anuals max) 


El complement "unitat especialitzada", segons l'aprovació i segons l'article 26 del Pacte Socio-Econòmic que té l'Ajuntament amb els seus treballadors, les situacions de baixa per malaltia comuna o acident No laboral, si són 10 o més dies, es pagarà el 50% del complement. Si són per més de 20 dies NO S'ABONARÀ cap IMPORT. 



Així doncs, podem dir que l'evolució de la despesa del COMPLEMENT de PRODUCTIVITAT aprovat per la policia local de Calafell, des del mes de juliol del 2007 fins l'any 2009, ha estat la següent:

ANY 2007 (de juliol a desembre).......138.506,34 € (sense Seguretat Social)
ANY 2008 (de gener a desembre).....270.838,33 € (sense Seguretat Social)
ANY 2009 (de gener a desembre).....341.604,00 € (sense Seguretat Social)


$ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $
Antonio Robles és policia local de la unitat de trànsit i membre sindicalista (CSIF). Javier Estepa Ocaña, també és policia i president de la mesa de negociació del personal del consistori (UGT).
Si agafem algunes actes a l'atzar de l'any 2008, podrem comprovar que la dita "QUI PAGA, MANA" és ben certa. Aquest fet està provocant, des de fa molt de temps, la indefensió del treballador quan reclama els seus drets laborals, desigualtats entre els treballadors, etc, etc, etc.... A mode d'exemple:

* En la Junta de Govern Local nº 12, celebrada el 26/03/2009, es va aprovar aplicar a la nòmina salarial del mes de març, els següents complements:

              Serv Extraordin  + C.Productivitat  + Seg Social   + Total/complement

Antonio Robles:    1.914 €     +      593 €      +    253,76 €  =  2.760,76€  +  SALARI
Javier Estepa:        2.157 €     +      593 €      +    253,76 €  =  3.003,76€  +  SALARI

* En la Junta de Govern Local nº 25, celebrada el 25/06/2008, es va aprovar aplicar a la nòmina salarial del mes de juny, els següents complements:
              Serv Extraordin  +  C.Productivitat  + Seg Social  + Total/complement


Antonio Robles:   2.637 €     +    593 €      +    253,76 €   =   3.483,76 € + SALARI
Javier Estepa:      2.502 €     +     593 €      +    253,76 €  =     3.348,76€ + SALARI



Aquests són els són dos dels sindicalistes que han de defensar els drets dels treballadors. Realment estan fent la feina d'un sindicalista.? Qui deixarà de guanyar aquests sous desorbitants? Aquesta és la igualtat laboral? Aquesta és la normativa general que regeix al funcionariat i al personal laboral?

ROBLES:
* QUE DEMANES?
* ON ESTÀ EL PRESIDENT DE LA MESA DE PERSONAL?
* PER QUE VAS TU AL CAP DAVANT EN ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ?
* CONEIXES LA NORMATIVA GENERAL, ELS DRETS I DEURES DELS TREBALLADORS I DELS SINDICALISTES?
En el quadrant de l'entrada anterior del blog, consta el nombre de policies per mes. El mes de desembre del 2008, baixa de 63 policies durant el mes de novembre a 42 policies el mes de desembre. TOTS ESTAVEU DE VACANCES? TOTS ESTAVEU DE BAIXA? Ara demaneu que un paguin el 100% quan estigueu de baixa, d'acord, però on està la seguretat ciutadana que tots demanem?

En l'acta nº 4 de la JGL de 28 de febrer del 2009 torneu a ser 69 policies en la llista dels complements salarials.

CADASCÚ QUE REFLEXIONI I EN TREGUI LES SEVES CONCLUSIONS !!!! 
http://www.calafellsite.com/IMAGES_01G/AJUNTAMENT/Acta%20JGL%202009-4.pdf

 ACTA de la JGL Nº 4 en data 28 de febrer de 2009...........


20. APROVACIÓ COMPLEMENT PRODUCTIVITAT PER CAUSES ORGANITZATIVES DEL SERVEI DE LA POLICIA LOCAL PER L'ANY 2009



Vist l'informe de data 15/01/2009 emès per l'Inspector en Cap de la Policia Local senyor Francisco Longo González, respecte a l'assignació a cada agent del complement de productivitat per causes organitzatives del servei de la Policia Local, per l'any 2009 segons el següent detall:




































 Vist l'informe posterior de data 27 de gener de 2009 emès pel Sergent de la Policia Local senyor Enrique M. Marià Dominguez, en el qual manifesta que per error d'omissió en el primer informe emès respecte al complement de productivitat per causes organitzatives de la Policia Local, no constaven els agents que es relacionen a continuació amb el corresponent import per l'any 2009:






ARTICLE 11.- RETRIBUCIONS COMPLEMENTARIES DE PRODUCTIVITAT PERCAUSES ORGANITZATIVES DEL SERVEI DE POLICIA LOCAL.
En exercici de la potestat d’autoorganització i en la necessitat de determinar les asignacions retributives que resulten de la efectiva prestació de serveis específics de la Policia Local es determinen les següents:

1.- COMPLEMENT DE NOCTURNITAT
Els treballadors que, sense estar adscrit a una unitat especialitzada, prestin de forma efectiva el servei al torn de nit , o que el seu torn de servei efectiu es realitzi almenys cinc hores dintre de la franja horària de 22.00 h a 06.00 h, tindran dret a percebre el complement de nocturnitat.

Es meritarà el plus o complement salarial de nocturnitat per import de 15 euros/nit.
Aquest plus és de naturalesa incompatible amb la percepció simultània pel mateix servei de retribucions en concepte de gratificació per a la realització d’hores per servei extraordinari.
Aquest plus s’abonarà a la nòmina del mes següent d‘haver fet el servei.
2.- COMPLEMENT DE ROTACIÓ
Resulta la percepció del complement de rotació per l’adscripció, de naturalesa obligatoria, al quadrant de rotació de cada quatre setmanes, matí, tarda i nit, segons quadrant vigent.

El personal funcionari de carrera adscrit a la Policia Local que amb motiu del seu treball realitzi rotació de torns, tindrà dret a percebre la quantitat de 150 euros mensuals (en 12 pagues) per aquest concepte. La percepció d’aquest complement és incompatible amb la percepció del complement de Unitat especialitzadade suport.
No tindrà dret a gaudir d’aquest Plus el personal funcionari de nou ingres en pràctiques, aixi com el personal funcionari interi que no sigui funcionari de carrera.
 
3.- COMPLEMENT DE DISPONIBILITAT
El Complement de disponibilitat per als funcionaris de carrera de la Policia Local, que és aplicable a la totalitat del col·lectiu de Policia Local, es donarà en els casos següents:



1. La prolongació de la jornada laboral a petició motivada d'un superior per realitzar les feines pròpies del servei i atendre situacions derivades d’emergències no previsibles del servei en un màxim de dues hores mensuals. En el cas que es superi els 30 minuts diaris, l’excés es computarà com a servei extraordinari.



2. La prestació del servei de policia en cas de catàstrofe, calamitat i els casos de Protecció Civil catalogades com a alerta 1 (màxima). Les hores realitzades per a aquest motiu es computaran com a servei extraordinari.



3. La disponibilitat per tal de fer qualsevol tipus de curset de formació relacionat amb temes de seguretat tant dins com fora del terme. La comissió paritària serà l’encarregada del control dels cursos segons el que estableix el redactat final dels Pactes Generals.

4. Quan la formació sigui establerta en caràcter obligatori al personal fora de l’horari de treball es compensarà equitativament per temps efectiu. El Complement englobarà la disponibilitat per modificació de torns, prèvia informació al CUP. En tot cas aquesta disponibilitat, per variació en el torn de servei segons el quadrant anual, serà d’un màxim de 3 dies per funcionari, a excepció de la nit de Nadal i cap d’any.
La realització per part dels funcionaris de carrera de la Policia Local es gratificarà amb un plus mensual de 100 euros (12 pagues).
No tindrà dret a gaudir d’aquest Plus el personal funcionari de nou ingres en pràctiques, aixi com el personal funcionari interi que no sigui funcionari de carrera.

4.- COMPLEMENT DE UNITAT ESPECIALITZADA DE SUPORT
La adscripció a una unitat especialitzada de suport comporta un servei especialitzat subjecte a diferent tracte organitzatiu i del qual en resulten uns serveis amb horari o jornada diferenciada respecte a la reste de col·lectius de Policia Local d’acord les caracterísitques propies de cada una les unitats.
Amb independencia i aplicabilitat de les situacions de disminució havers que resulten del previst a l’article 26 dels Pactes socioeconómics del personal funcionari, les situacions de baixa per malaltia comuna o accident no laboral, si són per 10 o més dies en un mes es pagarà el 50% del complement. Si són per 20 o més dies no s’abonarà cap import d'aquest complement. En aquest sentit, i de comformitat a les determinacions que es realitzen a les presents condicions de la Policia Local respecte a les unitats especialitzades, s’estableix els següents règims diferenciats:

          a) Unitat Administrativa
La adscripció a la unitat administrativa comporta una situació de quadrant diferent i flexibilitat horària, però que, amb el mateix còmput d’hores anuals, per raons del sistema de quadrant, tenen una variació de la dedicació general, com:
- Longitud total de les vacances.
- Major implicació en les estructures de servei per major còmput d’hores de servei continuat.
Es tindrà dret a percebre la quantitat de 150 euros mensuals (en 12 pagues) per aquest concepte.

         b) Unitats de Policia de Trànsit i d’Atenció al Ciutadà :
La adscripció a la Unitat de Policia de Trànsit o a la d’Atenció al Ciutadà comporta una situació de quadrant diferent en torn rotatori i disponibilitat horaria la totalitat de dies de l’any, aixi com de perllongació de jornada fins el límit de 275 hores anuals segons quadrant, i per tal d’atendre les tasques propies d’aquest servei.
Es tindrà dret a percebre la quantitat de 493 euros mensuals (en 12 pagues) per aquest concepte.

         c) Unitat de Policia Administrativa :
La adscripció a la Unitat de Policia Administrativa comporta una situació de quadrant diferent en torn rotatori i disponibilitat horaria la totalitat de dies de l’any, aixi com de perllongació de jornada fins el límit de 500 hores anuals segons quadrant, i per tal d’atendre les tasques propies d’aquest servei.
Es tindrà dret a percebre la quantitat de 950 euros mensuals (en 12 pagues) per aquest concepte.Vist que tal i com expressa a l'article 11 dels Pactes Socioeconòmics del personal funcionari al servei d'aquest Ajuntament, l'esmentat complement de productivitat per causes organitzatives del servei de la Policia Local resulta de la efectiva prestació de serveis específics, per tant el personal que es trobi de baixa d'it, baixa d'accident laboral, baixa per maternitat o per altres causes que no comportin la prestació efectiva d'aquest concepte retributiu no tindràn dret a la seva percepció.

Vist que la prefectura de la Policia Local quan es produeixi algun canvi d'agent de prestació d'especialitat ho notificarà a aquest departament i en aquest cas només s'aprovaran els possibles canvis.
La Junta de Govern de conformitat amb la proposta del regidor delegat de Serveis Interns, per unanimitat acorda:

PRIMER.- Aprovar els imports de complement de productivitat per causes organitzatives del servei de la Policia Local per l'any 2009 segons detall de la part expositiva per a cada agent de la Policia Local.
SEGON.- Acordar l'abonament en nòmina mensual per a cada treballador segons detall del quadre que hi consta a la part expositiva, excepte els mesos en els quals el treballador es trobi de baixa d'it, baixa d'accident laboral, baixa per maternitat o per altres causes que no comportin la prestació efectiva d'aquest concepte retributiu els quals no tindràn dret a la seva percepció.
TERCER.- Donar compte al departament de la Policia Local, al departament d'intervenció i tresoreria, a les seccions sindicals i a la gestoria encarregada de la confecció de nòmines.

7 comentarios:

  1. Había oido hablar de los sueldazos que se pagaban en Calafell, pero la verdad, pensaba que era una farsa. He mirado en la web del ayuntamiento y todavía estoy alucinando.
    Chicos, os lo estais currando. Desde St. Boi, todo el apoyo. Seguir luchando contra la corrupción. Ojalá hubiera mas gente como vosotros pues otro gallo cantaría. Se que no es un consuelo pero aquí está pasando lo mismo.

    ResponderEliminar
  2. es increíble, jo cobro al mes 1740 € i sabeu de que treballo... de policia Local de Calafell, així que el que escrigui això que es deixi de presentar pluses i osties. I a més et vull informar que vaig estar un mes de baixa "laboral" i hem van restar 250 €. Ara informat del que cobra un mosso, o un policia local de en vendrell, tarragona o la policia de sant Boi (d'on escriu aquest Luis Miguel)i compara

    ResponderEliminar
  3. Hola anónimo. Si escribes con el nº de agente creo que podremos dirigirnos a ti por tu nombre y no bajo el anonimato. Nosotros no tenemos que dejar de escribir o publicar lo que esta aprobado en los plenos y en las Juntas de Gobierno Local del consistorio de Calafell. Aquí no inventamos nada, simplemente informamos. Creo que tendrías que hablar con los sindicalistas o bien con el regidor o directora de RRHH o bien leerte los acuerdos y el convenio por el cual se rige esta administración pública independiente del resto de municipios pertenecientes a la comunidad autonoma catalana. El problema no está en este blog. Si realmente no se está aplicando lo publicado aquí, puede ser por diferentes causas:
    - Por que eres buena persona y todavía no has entrado en el juego de la corrupción.
    - Por que no eres funcionario de carrera, con lo que no te supone algun complemento de los publicados.(leete los acuerdos o pide al presidente de la mesa de personal, que es compañero tuyo que te informe).
    No te compares con otros municipios, pues estas trabajando en este. También me gustaría informarte que algunos técnicos del consistorio y de otros departamentos que no son seguridad ciudadana, estan cobrando menos que tu, así que todavía puedes considerarte un privilegiado.
    Por lo de la baja, esto se aplica a todos los trabajadores, no solamente al cuerpo de la policia local.
    Un consejo: RECLAMA TUS DERECHOS SI CUMPLES CON TUS DEBERES!!!
    -

    ResponderEliminar
  4. Yo no se de donde sacas tu la información "anonimo", yo trabajo en St Boi y se lo que se cuece. Siempre hay gente que lo sabe todo, como tu, pero bajo el anonimato.

    ResponderEliminar
  5. Tu el de St Boi,chico que todo lo sabes, igual es que tu incopetencia no te permite cobrar ningun plus, ya que debes de ser de esos que entran a dedo y no valais mas que paramentir y blsfemar por internet pero nunca dais la cara.
    En cuanto a los sueldos de los policias de calafell si se tubiera bien la informcion veriais que la mayoria dl sueldo son horas extras que se tienen que currar si no no se cobran. Otros se quejan de sus sueldos mientras e vez de trabajar estan sentados delante del ordenador difamando mietras su mujer le trae el sueldo a casa.

    ResponderEliminar
  6. jajajaaja. Tu eres uno de los corruptos, pues has aprendido bien la lección de tus jefes. El lema: DEFIENDETE CON UN BUEN ATAQUE!!!! Aquí el que NO DA LA CARA eres TU, pues escribes bajo el anonimato. Evidentemente no pretenderás cobrar sin trabajar, pero claro, si a un policia local se le paga en un mes casi 2800 € por horas extras y le sumamos el plus de productividad (en el que estan estipuladas las horas extras anuales)Mi pregunta es: ¿No duermen algunos? Estais las 24 horas del dia durante todo el mes trabajando? Venga anónimo!!! LEETE LA NORMATIVA y despues hablamos

    ResponderEliminar
  7. Hola,me estoy preparando las opos para entrar en alguna policia local,he visto que en calafell salen 14 plazas y he pensado en presentarme,pero al leer todo lo que hay en esta pagina me hago una pregunta,¿estan ya adjudicadas esas 14 plazas?¿pierdo el tiempo en presentarme?me gustaria saber si hay mucho enchufe en el tema este,mas que nada xk soy de gava y si voy a ir a perder el tiempo pues me quedo en casa,gracias!

    ResponderEliminar