jueves, 22 de abril de 2010

PUBLICACIONS DIARIS /BUTLLETINS 2009 (Zona Blava). REGLAMENTS I ORDENANÇA FISCAL

D.O.G.C nº 5314  en data 9 de feberer del 2009
https://www.gencat.cat/diari_c/5314/09030123.htm

CALAFELL
EDICTE de l’Ajuntament de Calafell, sobre aprovació inicial d’un reglament.

Transcorregut el termini d’exposició al públic de l’aprovació inicial del Reglament regulador de l’estacionament controlat de vehicles en la via publica del municipi de Calafell, aprovat inicialment pel Ple de la corporació, en sessió ordinària de data 30 d’octubre de 2008, i no havent-se presentat al·legacions, reclamacions i/o suggeriments, l’esmenta’t acord s’eleva a definitiu.

Transcorregut el termini al qual fan referència els arts 65,2 i 70 de la Llei 7/85, de 2 d’abril, Reguladora de les Bases de Règim Local, modificada per la Llei 11/99, de 21 d’abril, es procedeix a la publicació del text íntegre. Contra els mateixos, que esgoten la via administrativa, podreu interposar directament recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos a comptar des de l’endemà de la seva notificació, davant la Sala Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, d’acord amb els articles 10.1.a), 14, 25 i 46 de la Llei de la jurisdicció contenciosa administrativa, 107.3 de la Llei 30/1992. Això sense perjudici de qualsevol altre recurs que cregueu oportú.

REGLAMENT REGULADOR DE L’ESTACIONAMENT CONTROLAT DE VEHICLES A LA VIA PÚBLICA (ZONA BLAVA)

CAPÍTOL I.- Disposicions generals

Article 1
Aquest Reglament té per objecte la regulació del servei municipal d’estacionament controlat de vehicles de tipus turisme mitjançant parquímetres a la via pública, conegudes també com a “zona blava”, consistent en possibilitar una rotació de vehicles en horaris i zones de gran demanda d’aparcament.
Aquest servei, que l’Ajuntament de Calafell assumeix com a activitat pròpia, s’enquadra dins de les competències pròpies que té el Municipi de Calafell, en virtut de l’art.25 de la Llei 7/1985, reguladora de les bases de règim local, la Llei de Trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària, aprovada per Reial Decret Legislatiu 339/1990, de 2 de març, i la Llei 39/1988, reguladora de les hisendes locals.

Article 2
1.- L’àmbit d’aplicació del servei seran els espais de la via pública habilitats a tal efecte en zones de Calafell que es considerin que han de disposar d’un estacionament amb limitació horària, per tal de millorar l’aprofitament de l’ús de la via pública, garantir una equitativa distribució dels estacionaments en zones de gran demanda d’aparcament i gaudir d’un trànsit rodat el més fluït possible.

2.- La Junta de Govern Local determinarà les zones d’aplicació, el nombre d’espais i l’horari d’activitat del servei, en funció de les necessitats de la població, intensitat del trànsit i zones de serveis. Se’n donarà compte, prèviament, a la Comissió Informativa que correspongui. Les zones d’estacionament controlat estaran senyalitzades horitzontalment i verticalment en la forma que es regula a l’article 6 d’aquest Reglament.

3.- El servei d’estacionament controlat és destinat a vehicles turismes. Resta prohibit l’estacionament de qualsevol altre vehicle com ara camions, motocicletes, ciclomotors, cicles i bicicletes. Llevat de la zona expressament autoritzada a ells, o d’autorització especial atorgada des del departament de Via Pública.


CAPÍTOL II.- Gestió i funcionament del servei

secció primera:

Article 3
3.1 La gestió del Servei es realitzarà de forma indirecta, sota la fórmula de la concessió administrativa.
L’empresa concessionària haurà de subministrar i instal·lar les màquines expenedores de tiquets i de cobrament, realitzar la senyalització horitzontal i vertical de les zones d’estacionament i d’ubicació dels expenedors, i també el correcte manteniment de tots aquests elements. Així mateix, l’empresa concessionària haurà de cobrar i administrar els preus a satisfer pels usuaris del servei, i ocupar-se de la promoció i informació sobre el funcionament i els avantatges d’aquest.

3.2 També li correspondrà la vigilància i el control del compliment per part dels usuaris de les regulades en aquest reglament.

Article 4
Les màquines expenedores hauran de permetre efectuar el pagament en qualsevol dels models de les diferents monedes actualment en curs, entregar un tiquet a l’usuari i donar tota la informació necessària sobre el funcionament del Servei.

Article 5
Els tiquets justificatius del pagament de la tarifa hauran de contenir, com a mínim, les dades següents: identificació del servei, data, import pagat i hora límit autoritzada per estacionar.

Article 6
6.1 Totes les zones afectades pel servei estaran convenientment senyalitzades de la forma següent:
- Senyalització horitzontal:Es delimitarà mitjançant marques vials de color blau, tant a l’estacionament en bateria com en cordó, i es pintarà l’anagrama representatiu cada 20 metres.
- Senyalització vertical:

- D’inici de zona de control: Tipus plafó mixt, de planxa d’acer galvanitzat o qualsevol altre material d’iguals o superiors prestacions. Haurà de contenir el senyal R-309 (reflectant) “Zona d’estacionament limitat”, indicació de l’horari i informació de les característiques del sistema, amb cartell d’ús exclusiu per a turismes, amb lletres de color blau o altre d’igual o semblant visibilitat, i fons blanc. Les dimensions i format hauran d’estar en relació amb el senyal que conté. Es col·locaran a les voreres a l’inici de final de zona de control: Tipus plafó mixt, de planxa d’acer galvanitzat o qualsevol altre material d’iguals o superiors prestacions. Haurà de contenir el senyal R-504 (reflectant) “Fi de zona d’estacionament limitat, indicació de l’horari i informació de les característiques del sistema, amb lletres de color blau o altre d’igual o semblant visibilitat, i fons blanc. Les dimensions i format hauran d’estar en relació amb el senyal que conté. Es col·locaran a les voreres al final de cada tram objecte de regulació.

- De situació de la màquina expenedora: Tipus plafó, de planxa d’acer galvanitzat o qualsevol altre material d’iguals o superiors prestacions amb símbol característic del sistema de color blau o altre d’igual o semblat visibilitat i fins blanc. Es col·locaran al costat de cada expenedor.

- D’orientació de la situació dels expenedors. Tipus plafó, de planxa d’acer galvanitzat o qualsevol altre material d’iguals o superiors prestacions amb símbol característic del sistema i fletxa de color blau o altre d’igual o semblant visibilitat i fons blanc. Es col·locaran quan siguin necessaris a l’itinerari entre les places i l’expenedor, amb la finalitat d’oriental els usuaris sobre la seva situació.
secció segona : Règim de funcionament del servei

Article 7
7.1 Tots els usuaris del servei, immediatament després de l’estacionament en alguna de les zones on es presta, s’hauran de proveir del corresponent tiquet indicador de l’hora màxima d’estacionament, previ pagament de la tarifa corresponent, i seguint les instruccions d’ús establertes a les màquines expenedores. L’usuari haurà de col·locar el tiquet dintre del vehicle, en un lloc ben visible del parabrisa davanter, de forma que es pugui llegir el seu contingut del de l’exterior.

7.2 Esgotat el temps màxim d’estacionament indicat en el tiquet, hauran de retirar el vehicle de la plaça que ocupava.

Article 8
8.1 El servei es prestarà tots els dies de la setmana inclosos festius.

8.2 El període màxim de temps que podrà romandre un vehicle estacionat a cada plaça serà de tres hores.

8.3 Els horaris i dies de prestació del servei i el període d’estacionament, regulats en aquest article, podran ser modificats per acord de Junta de Govern Local.

Article 9
Les tarifes que els usuaris hauran de satisfer per la utilització del servei, seran les que s’aprovin pel Ple de la Corporació Municipal, per mitjà de l’Ordenança Fiscal reguladora, així com l’ import del tiquet d’anul·lació de denúncia que es regula a l’article 17 d’aquest reglament.

secció tercera: Situacions especials

Article 10
Mitjançant decret d’Alcaldia o òrgan en qui delegui, i per raons d’interès públic, amb motiu de celebracions religioses, esportives, populars, firals, obres, neteja viària i altres activitats anàlogues, es podrà suspendre el servei en els carrers o trams que es consideri necessari i durant el temps estrictament indispensable.

Article 11
Estaran exempts de l’obtenció i pagament del tiquet els conductors de vehicles prioritaris (els dels serveis de policia, extinció d’incendis, protecció civil i salvament, i d’assistència sanitària, pública o privada), sempre que circulin en servei urgent, en els termes que preveu la normativa reguladora.

Article 12
També estaran exemptes de l’obtenció i pagament del tiquet:
a. Els cotxes discapacitats físics, entenent com a tals els que defineix la normativa reguladora.
b. Els taxis quan el conductor hi sigui present.
c. Els vehicles automòbils a l’interior del quals hi hagi el conductor, fins a 15 minuts. Passat aquest temps, restaran sotmesos al règim general establert en aquest reglament
d. Els vehicles de servei oficial degudament identificats, propietat de qualsevol Administració Pública o els seus organismes autònoms, sempre que estiguin destinats directament i exclusivament a la prestació de serveis públics de la seva competència, mentre els estiguin realitzant, pel període de temps que durin els serveis.

secció quarta: Vehicles ocupats per persones disminuïdes

Article 13
13.1 Els vehicles ocupats per persones discapacitades físiques estaran exempts de l’obtenció i pagament del tiquet quan s’estacionin en les zones afectades pel Servei només durant el temps imprescindible, en compliment i en els termes de l’article 42.1 del Decret 135/1995, de 24 de març, de desplegament de la Llei 20/1991, de 25 de novembre, de promoció de l’accessibilitat i de supressió de barreres arquitectòniques, i d’aprovació del Codi d’accessibilitat

13.2 Passat aquest temps imprescindible, restaran sotmesos al règim general establert en aquest reglament, excepte en el límit màxim d’estacionament, serà de quatre hores en comptes de les tres establertes a l’article 8.2 d’aquest Reglament, en aplicació al que disposa l’article 42.1 paràgraf segon del Decret 135/1995, esmentat.

13.3 Per poder beneficiar-se del règim regulat en aquest article, el vehicle haurà de dur, en lloc ben visible des de l’exterior, la targeta d’aparcament de vehicles per a persones amb disminució, aprovada pel Decret 13571995 o les normes posteriors que el modifiquin.

CAPÍTOL III.- Drets i deures dels usuaris
Article 14
Els usuaris del Servei tindran tots els drets i deures establerts en aquest reglament i en la legislació vigent que sigui d’aplicació, i en particular els següents:
a) Ser admès en l’ús del servei si compleix els requisits necessaris per a rebre la prestació.
b) Dret al correcte funcionament del Servei.
c) Satisfer les tarifes que, en forma de preus públics, aprovi el Ple de la Corporació per la utilització del Servei.
d) Seguir les indicacions dels vigilants adscrits al servei, així com les dels agents de la Policia Local.
e) Respectar la integritat de les màquines expenedores i altre material necessari per al funcionament del Servei.

CAPÍTOL IV.- Règim sancionador del servei secció primer a: Infraccions

Article 15
Constitueixen infraccions específiques del servei les següents:
a. Estacionar el vehicle sense la prèvia obtenció del tiquet, verificada pel fet de no estar col·locat a l’interior del vehicle, o no ser visible.
b. Estacionar el vehicle i sobrepassar el temps assenyalat al tiquet.

Article 16
Els vigilants formularan la denúncia, que iniciarà el corresponent expedient sancionador contra el conductor del vehicle. Subsidiàriament, en respondrà el seu propietari, i es considerà com a tal el qui figuri com a titular al Registre de Vehicles a què fa referència l’article 72 de la Llei de Tràfic, circulació de vehicles de motor i seguretat viària.

Article 17
Si es tracta de les infraccions previstes en l’apartat b de l’article 15, i sempre que no s’hagi produït el procés d’immobilització o retirada i ingrés al dipòsit, es podrà anul·lar la denúncia adquirint a les màquines expenedores un tiquet especial d’anul· lació, la quantitat del qual resultarà del que s’aprovi en el mateix acord d’aprovació de la resta de tarifes, segons l’article 9 d’aquest reglament, i que constarà a l’esmenta’t tiquet, que es dipositarà a la bústia de la màquina més propera o es lliurarà al vigilant, juntament amb la denúncia. El temps màxim per realitzar l’anul·lació de la denuncia prevista a l’article 15, apartat b, és de 24 hores des de la seva expedició.

secció segona: Sancions

Article 18
Les infraccions assenyalades a l’article 15 es sancionaran per l’òrgan municipal competent amb els imports que s’indiquin en el Reglament General de Circulació, segons la tipificació corresponent i atenent a la gravetat determinada de les infraccions.

Article 19
19.1 Es considera que es donen les circumstàncies previstes als articles 38.4 i 71.1.e) de la Llei de trànsit, i per tant la Policia Local podrà disposar la immobilització del vehicle quan es produeixi un dels supòsits següents:
a. Si el vehicle s’estaciona sense que l’usuari obtingui el tiquet corresponent, o sense que sigui visible i llegible el seu contingut des de l’exterior del vehicle, quan passin més de seixanta minuts des del moment que l’encarregat de vigilar la zona practiqui l’anotació del control.
c. Si el vehicle s’estaciona superant el límit de l’horari autoritzat que assenyali el tiquet, quan passin més de seixanta minuts.

19.2 Transcorregudes tres hores des de la immobilització es procedirà a la retirada del vehicle amb la grua municipal i el seu trasllat i ingrés al dipòsit de vehicles. L’usuari a qui sigui immobilitzat o retirat el vehicle amb la grua municipal, haurà de satisfer la taxa corresponent, sens perjudici d’haver d’abonar també l’ import de la sanció que pertoqui.

Disposició Derogatòria
Qualsevol reglament, norma, acord o resolució que afecti a l’aplicació i àmbit d’aquest, o en resulti contrari.

Disposició Final
Aquest Reglament entrarà en vigor després de la seva aprovació definitiva, de la publicació íntegra en el Butlletí Oficial de la Província, i del transcurs del termini previst en els articles 70.2 i 65.2 de la Llei 7/1985, reguladora de les bases del règim local.

Calafell, 8 de gener de 2009
Agueda Subirana Alvarez--Secretària???
PG-233800 (09.030.123)
_____________________________________________________


D.O.G.C nº 5368 en data 28 d'abril del 2009

https://www.gencat.cat/diari_c/5368/09112102.htm

ANUNCIO del Ayuntamiento de Calafell, sobre modificación de una ordenanza.

El Ple de l'Ajuntament de Calafell, en sessió ordinària celebrada el dia vint-i-cinc de març de dos mil nou, va acordar aprovar provisionalment la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa d'estacionament de vehicles a la via publica (Zona Blava) del municipi de Calafell:

PROPOSTA D'APROVACIÓ PROVISCIONAL DE LA MODIFICACIÓ DE L'ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA D'ESTACIONAMENT DE VEHICLES .ZONA BLAVA-.

ATESA la proposta d'Ordenança Fiscal reguladora de la taxa de l'estacionament de vehicles de tracció mecànica en les vies públiques de Calafell, presentada per la regidoria de Via Pública i Seguretat Ciutadana, per medi d'informe del Coordinador del Departament de Via Pública, on s'argumenta que aquesta proposta naixeria de la necessitat d'acondicionar l'ordenança fiscal al reglament regulador del Server, atenent a la naturalesa de cadascuna. En aquestes circumstàncies es perseguiria que el Reglament regulador ho faci sobre els aspectes del Server dins del marc normatiu en matèria de mobilitat urbana complementant-se amb l'ordenança de circulació vigent, i per altre costat que l'ordenança fiscal estableixi els temes fiscals que li corresponen i no altres de regulació del Server.
Donant que d'aquesta manera es simplifiquen els marcs normatius i cadascun actua per allò que és previst.

Atesa la proposta presentada que és del literal següent:

I. Naturalesa i fet imposable

ARTICLE 1
En ús de les facultats atorgades per l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local, i de conformitat amb allò que disposen els articles 15 a 19 del R.D.L. 2/2004, de 5 de març, pel que s'aprova el Text per l'estacionament de vehicles de tracció mecànica en les vies públiques municipals, que es regirà per aquesta Ordenança Fiscal, les normes de la qual s'atenen al que disposen els articles 20 a 27 del text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals.
Es disposa d'un reglament regulador del Server el que configura la base del mateix, i contra el què aquesta no pot actuar més enllà de les circumstàncies fiscals.
ARTICLE 2
Constitueix el fet imposable de la taxa l'aprofitament especial del domini públic local que es produeix per l'estacionament de vehicles de tracció mecànica en les vies públiques d'aquest municipi, dintre de les zones determinades segons el reglament municipal regulador específic.

Dins de les zones de l'estacionament amb horari limitat que constitueix el fet imposable d'aquesta taxa, s'hi distingeixen:
Tots els usuaris, de caràcter general.
Els residents, de caràcter especial.

II. Subjecte passiu i obligació de contribuir

ARTICLE 3
Estan obligats al pagament de la taxa els residents i no residents que estacionin els respectius vehicles en les zones d'estacionament amb horari limitat en els termes previstos en l'article anterior.

Tenen la consideració de residents, als efectes d'aquesta Ordenança, les persones físiques, empadronades a Calafell, que disposin d'un vehicle de més de 2 rodes i que no superi els 6 metres de longitud, els 3.500 kg de PMA, i un nombre de 9 passatgers coma màxim, per mitjà de titular dels mateix. Aquest ha de tributar llur impost de vehicles de tracció mecànica a Calafell.
III. Beneficis fiscals

ARTICLE 4
L'Estat, les comunitats autònomes i les entitats locals no estaran obligats al pagament de la taxa quan sol·licitin llicència per a estacionar amb duració il·limitada determinats vehicles, sempre que l'estacionament sigui necessari per als serveis públics que exploten directament i per a altres usos que immediatament interessen a la seguretat ciutadana o a la defensa nacional.
No s'aplicarà bonificacions ni reduccions per a la determinació del deute.
L'ajuntament podrà atorgar autoritzacions especials d'aparcament gratuït per raó d'interès públic i relacionat en els desenvolupament de l'activitat de servei públic.

IV. Deute tributari

ARTICLE 5
Les tarifes a aplicar són les que es fixen a continuació:
- Per a residents:
Import: 0,20 euros/hora amb fraccions de 5 cèntims d'euro amb el temps que proporcionalment correspongui.
- Per a no residents:
Import: 1,50 euros/hora amb fraccions de 5 cèntims d'euro amb el temps que proporcionalment correspongui.
El distintiu de resident és gratuït i el proporcionarà l'administració a l'usuari que reuneixi els requisits de l'article 3.2. La durada màxima de l'estacionament sotmès a tarifa és de 3 hores.

V. Normes de gestió de la taxa

ARTICLE 6
La taxa s'acredita i neix l'obligació de contribuir en el moment d'efectuar l'aparcament d'un vehicle de tracció mecànica, segons determina el reglament regulador del servei, en qualsevol de les zones delimitades i dins l'horari establert.

VI. Recaptació

ARTICLE 7
El pagament de la taxa haurà d'efectuar-se mitjançant la utilització dels parquímetres instal·lats en cadascuna de les zones d'estacionament.

El comprovant horari acreditatiu del pagament de la taxa s'ha de col·locar a la part interna dels parabrisa en lloc visible des de l'exterior. En el seu cas els distintiu que acrediti la condició de resident, haurà de ser enganxat a la part interna del parabrisa en lloc visible des de l'exterior.

Si s'utilitzen diversos tiquets per a un mateix estacionament, s'han d'exposar de tal manera que l'inici del període de validesa de l'un coincideixi amb el final del període de validesa de l'anterior, sense que la durada de l'estacionament pugui excedir el període màxim establert.

Els distintius de residents s'atorgaran amb validesa del període que s'indiqui als mateixos i l'ajuntament els remetrà d'ofici amb caràcter general o sol·licitud prèvia a aquells que reuneixin els requisits enumerats.
Cada distintiu ha de dur la matrícula del vehicle incorporada, i cada vehicle disposarà d'un distintiu vàlid com a màxim.

ARTICLE 8
La manca de pagament o el fet que l'estacionament del vehicle sobrepassi els temps assenyalat en el tiquet lliurat per la màquina expenedora constituirà infracció específica del servei, segons el Reglament Municipal Regulador del Servei.

En cas que aquesta infracció consisteix en sobrepassar el temps assenyalat en el tiquet es podrà anul·lar la denúncia (segons determina el reglament regulador) adquirint a les màquines expenedores un tiquets especial d'anul·lació. El import d'aquest és de 5 euros per a tots els vehicles.

VII. Inspecció

ARTICLE 9
La inspecció de la taxa, la qualificació de les infraccions tributàries i la determinació de les sancions que siguin d'aplicació, es realitzaran de conformitat amb la Llei General Tributària, les lleis estatals reguladores de la matèria i les disposicions que les desenvolupen, així com l'Ordenança Fiscal General de Gestió, Inspecció i Recaptació.

DISPOCIÓ FINAL

PRIMER.- Aquesta Ordenança Fiscal començarà a regir a partir de l'endemà de la publicació definitiva, i continuarà en vigor mentre no se n'acordi la modificació o derogació.

SEGON.- Aquest acord provisional i el text de la modificació de la taxa s'han d'exposar al públic en el tauler d'anuncis d'aquest Ajuntament per un període de trenta dies des del següent al de la publicació de l'anunci d'exposició al Butlletí Oficial de la Província i a un diari de major difusió de la província, dins el qual els interessats podran examinar l'expedient i presentar, si s'escau, al·legacions.

TERCER.- Quan no s'hagin presentat reclamacions, s'entendrà definitivament adoptat l'acord provisional. L'acord provisional elevat a definitiu més el text de les modificacions de l'Ordenança Fiscal reguladora de la taxa de l'estacionament de vehicles de tracció mecànica en les vies públiques de Calafell per l'any 2009 es publicaran al Butlletí Oficial de la Província, moment en que entraran en vigor.

Per la qual cosa s'exposa al públic, pel termini de trenta dies, mitjançant anunci en el Diari Oficial de la Generalitat, Butlletí Oficial de la Província, en el Tauler d'anuncis de la Casa consistorial i llocs de costum, a l'objecte que els interessats puguin presentar al·legacions i sugerències que hauran de ser resoltes per la Corporació, en compliment del que disposa l'art.49 de la Llei 7/85 de 2 d'abril Reguladora de les Bases de Règim Local, i la seva modificació per la Llei 11/99 de 21 d'abril, entenent-se definitivament aprovat en el supòsit que no se'n formulin, sense necessitat d'un nou acord, tal com preveu l'art. 178 del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya.

Calafell, 15 d'abril de 2009 
Àgueda Subirana Àlvarez---Secretària accidental
PG-240871 (09.112.102)



No hay comentarios:

Publicar un comentario