viernes, 16 de abril de 2010

LA ZONA AZUL.... "UNA ESTAFA MAS"

ZONA BLAVA........Primera Part
SEGUIMENT I CONCLUSIONS DE LA CIUTADANIA

1.INTRODUCCIÓ
La zona Blava es va implantar a Calafell l'any 2004. Molts ciutadans estàvem en desacord per les mesures aprovades per l'equip de govern. Les queixes, bàsicament, giraven al voltant de:
- El preu de les taxes aprovades per hora d'aparcament.
- Les zones on es va implantar.

Els Calafellencs no hem gaudit de descomptes o de taxes especials per aquest tipus d'aparcament fins el mes de juny de l'any 2008, és a dir, gairebé 4 anys més tard des de l'inici d'aquesta activitat municipal.
Actualment, tots els que estem empadronats al municipi i mitjançant un distintiu enganxat al vehicle, podem gaudir d'uns preus molt assequibles. 0,20 € l'hora. Ara bé, sóm dels únics municipicis on aquest servei roman en funcionament de dilluns a diumenge, matí i tarda.  Generalment, els diumenges és gratuït en qualsevol municipi.

Malgrat haver estat tants anys pagant per aquest servei públic d'aparcament sota control horari, alguns ciutadans vam començar a sospitar que aquest tipus d'aparcament no era clar ni transparent. Les infraccions per la manca de ticket acreditatiu del comprovant del pagament de la taxa, eren sancionades pels vigilants d'aquests aparcaments. Aquestes sancions, quedaven en paper mullat. La notificació de la sanció no arribava mai al domicili del propietari/a del vehicle sancionat. Un fet estrany però contundent per pensar en la poca transparència i poca crediblitat d'aquesta modalitat d'aparcament.
Ara bé, depenent del nom i dels cognoms del ciutadà empadronat a Calafell i mitjançat l'oficina BASE, es reclamaven els imports de les sancions per infracció.

A més a més, un altre dels fets més estranys, era veure a la policia local de Calafell fent d'escoltes dels vigilants quan recollien la recaptació de les màquines expenedores i es dirigien posteriorment als sòtans de les dependències municipals de la platja on està ubicada la policia local del municipi (platja de Calafell).

També, les persones contractades com a vigilants de l'aparcament “Zona Blava” eren canviats contínuament. Suposem que, el fet de recollir la recaptació de les màquines, és presentat a aquests treballadors com una tasca més del lloc de treball. 
Es va fer públic que aquesta modalitat d'aparcament NO representaria ni ocasionaria cap mena de despesa del pressupost municipal, però els contractes d'aquests vigilant corrien a càrrec de l'ens local i no a càrrec de l'empresa que es va aprovar per a tota la gestió de l'aparcament sota control horari. El perfil d'aquests treballadors, podríem dir que era precari per ocupar aquest lloc. Moltes d'elles ”suposadament” vinculades al partit ADMC o de l'entorn de certs agents policials.

Durant l'anterior legislatura i on el PSC ocupava un lloc a l'oposició, les queixes referents a aquest tipus d'aparcament públic, les persones contractades, els favoritismes cap a certs propietaris de vehicles, eren constants, habituals. En són proves els magnífics butlletins informatius PARLEM CLAR !!! 
A dia d'avui, el tarannà de la Zona Blava segueix sent poc transparent, ni millor ni pitjor, diferent però augmentat. Actualment s'estan repertint distintius amb el segell de l'Ajuntament de Calafell o bé amb la placa de la policia local. Aquest, es col.loca davant del volant del vehicle. El propietari del vehicle pot gaudir d'aparcament gratuït a la zona blava, accés a la zona peatonal a qualsevol hora del dia o bé té el privilegi de poder aparcar en zona de carga i descàrrega sense límit de temps. La majoria de vehicles que utilitzen aquest sistema són vehicles d'empreses que treballen actualment per l'ajuntament, vehicles d'empreses relacionades amb persones que formen part de l'equip de govern.

Igualment, a les ordenances fiscals consta la gratuïtat de l'aparcament sota control horari per a aquells vehicles on hi figuri l'acreditació del conductor amb una minusvalia reconeguda. Personalment, no havia vist mai tants distintius d'aquests tipus, però el major grau de preocupació és la permissió de  l'acreditació mitjançant fotocòpia a color sense número d'identificació ni segell oficial.


Per aquest motiu, i per l'horari de pagament que marquen els cartells  publicitaris ja que NO coincideixen amb l'horari real de pagament,  vam decidir començar el seguiment de les publicacions oficials de l'Ajuntament en els Diaris Oficials i contrasta-les amb les actes dels plens i de les Juntes de Govern Local publicades a la web de l'ajuntament: http://www.calafell.org/ (NO http://www.calafell.cat/) com continua sortint publicat als butlletins municipals després de gairebé 3 anys de mandat i pagant els sous desorbitants a directors d'alcaldia, caps de comunicació, coordinador general d'arees, i tal i tal.....





El pagament sempre ha estat de 10,00 a 14,00 i de 16,00 a 20,00 de dilluns a divendres.



Aquest seguiment, serà la segona part que publicarem en breu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario