miércoles, 2 de junio de 2010

ANEM FENT BOCA...D'APERITIU tenim: OPERACIÓ PRETÒRIA, Sta COLOMA de GRAMENET, St ANDREU de LL,BADALONA,Proinosa, Espais...I DE PRIMER PLAT? SSHHHHH

A finals de l'any 2009...





El jutge Baltasar Garzón va identificar l'ex-diputat socialista Lluís Andrés García “Luigi” com l'eix de la trama. La principal acusació, es basava en haver establert una estructura de societats que simulaven la prestació de serveis per emetre factures falses i emblanquir els diners obtinguts de manera fraudulenta. Segons afirmaven diversos mitjans de comunicació, les primeres investigacions policials apuntaven que els implicats en el Cas Pretòria, podien haver aconseguit 20 milions d'euros amb irregularitats.

Altres mitjans afegiren que la implicació de Proinosa en el municipi de Santa Coloma de Gramenet podia ser considerable, amb més d'una vintena d'obres adjudicades els darrers 5 anys. Aparcaments, edificacions de centres escolars, equipaments esportius, el mercat municipal, vivendes, instal.lació d'escales mecàniques i el projecte Cubics, on es concentraren la majoria de sospites cap a Josep Singla.

Cubics, un MEGA PROJECTE on el consistòri, l'any 2002, va vendre uns terrenys públics per més de 12 milions d'euros a una Unió temporal d'empreses entre les que figurava Proinosa. Més tard van passar a mans d'una altra companyia disposada a invertir 100 milions d'euros en la construcció d'una gran torre de 24 plantes destinada a 107 vivendes classificades d'exclussives i una altra construcció de 14 plantes amb 100 pisos de lloguer per a joves. Un Hotel de 3 estrelles i un Multicine.

Les obres que van començar l'any 2006, van ser redefinides pel Consistori l'any 2008. Segons van comentar les promotores, no veien factible la idea de vendre el centenar de pisos de 100 metres quadrats, així que es va acordar reduir-ne l'extenció i poder oferir 150 pisos en règim de lloguer.

La majoria de les seves obres a Santa Coloma de Gramenet, el client era Gramepark, la empresa municipal presidida pel Regidor d'Urbanisme Manuel Dobarco.

L'Operació Pretòria va ampliar-se amb la concessió de serveis de neteja.

El tercer empresari detingut, pressumptement implicat en la trama, va ser Manuel Carrillo Duro. Empresari i Conseller de Limasa Mediterrànea, especialitzada en serveis a l'administració Pública que segons constava en la seva pàgina web, va treballar per Sta Coloma, Badalona, La Diputació, la Generalitat i altres municipis de Catalunya, Andalusia i Comunitat de Madrid.

També van ser detinguts:
Lluís Casamitjana de la imobiliària Espais.

L'alcalde de Sta Coloma, Bartomeu Muñoz.

Ex-alts càrrecs del Govern de Jordi Pujol, Macià Alavedra i Lluís Prenafeta

A principis del 2010.....................

Garzón va interrogar a unes 10 persones, mantenint-les en condició de testimonis. Aquestes van ser:

Ferran Julià, ex-regidor del PSC a Barcelona.

Lluis Renau Folch, ex-director general de Seguretat Ciutadana en els Governs de CIU.

Maite Arqué Ferrer, actual senadora del PSC per Barcelona.

Ramon Peña Aranda, director general de Proinosa.

Antonio Ballostes, director financer de Proinosa.

Jeff Schroeder Quijano, president de la societat Studios Mind Park.

Wenceslao Manzanares Puig, cunyat de Lluís Garcia.

Albert Gadea, funcionari Ajuntament de Sta Coloma.

Maite Carol, funcionària Ajuntament de Sta Coloma.

María Isabel de la Fuente, funcionària Ajuntament de Sta Coloma.

En la segona fase de la investigació, començada el 3 de desembre del 2009, també es van imputar a altres persones com:

Josefina Calvet, mare de Bartomeu Muñoz.

Doris Malfeito, esposa de Prenafeta.

Lluïsa Mas, esposa d'Alavedra.

Emili Mas Margarit, ex-gerent de l'Institut Català de Sòl.

Manuel Valera, administrador de Niesma Corporació.

Genís Carbó, ex coordinador del Pla Metropolità de Barcelona i ex-regidor de Mataró.

Lluis Falcón, arquitecte municipal de Santa Coloma

Juan Felipe Ruiz Sabido, conseller delegat de Marina Badalona

Philip McMahan Bolich, resident a Andorra.

La investigació de Garzón es va centrar a Santa Coloma de Gramenet però les activitats dels sospitosos el va obligar a actuar en altres municipis com Badalona i St Andreu de Llavaneres.

A Badalona es va començar a investigar la recalificació de terrenys del front marítim i a St Andreu de Llavaneres, el jutge Garzón, va requerir un conveni urbanístic signat l'any 2005 en el que apareixia Lluís García.

A St Andreu de Llavaneres governava una insòlita coalició del PP (ex-alcalde Víctor Ros) i PSC (ex-regidor d'urbanisme Antoni Jiménez) on es van recalificar terrenys destinats a equipaments esportius i a la construcció d'una LLAR DINFANTS.

La Guàrdia Civil, també va efectuar registres i interrogatoris en altres municipis i a diverses empreses com: Versabitur SL, a Premià de Dalt,Poliafers SA, Espais Promoción Inmobiliaria, i Capital City Consulting, a Barcelona i Proinosa de l'Hospitalet de Llobregat.

Actualment, el Cas Pretòria estableix una altra vinculació entre Albert Carbó , Antoni Jiménez (l'ex-regidor d'urbanisme PSC) i Caixa Laietana.

Albert Carbó, va ser des de 1996 fins l'any 2004, Cap de Planificació Territorial del Departament de política Territorial i Obres Públiques (PTOP) i des de 1995 fins 2005 com regidor de l'oposició per CIU a l'Ajunatment de Mataró. Va treballar a l'Ajuntament d'Arenys de Mar (2003-2007) durant el mandat de Miquel Rubirola i per l'Ajuntament de Cambrils entre 2007 i 2008 mentre era alcaldessa Lina Morales (CIU). També, havia col.laborat amb l'ASSOCIACIÓ CATALANA DE MUNICIPIS (ACM) entre d'altres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario